Farmaceutická chemie : (Učebnice) - Senov, Petr Leonidovič (SZdN, 1954)
Učebnice ve všeobecné úvodní části poučuje o historickém vývoji farmaceutické chemie, o lékopisu a o fysikálních a chemických zkušebních methodách při analyse léčiv. Ve speciální části probírá nejprve anorganické preparáty podle jednotlivých skupin periodické soustavy a organické sloučeniny farmaceutických přípravků. V přílohách uvádí stručné návody k analyse některých lékových forem, orientační tabulky a literaturu.
Věcný rejstřík
Tb. atomových vah nejdůležitějších prvků
Periodická soustava prvků D.I. Mendělejeva
5000 výt.
Pozn.
Keywords: farmaceutická chemie; analýza léčiv