Tabulky rozpustností v dvou- a třísložkových vodných systémech - Nývlt, Jaroslav, 1932-2022; Wurzelová, Jiřina (Academia, 1975)
Údaje o rozpustnostech v třísložkových systémech se složkami nemísitelnými v tuhé fázi zpracovali autoři formou tabulek konstant korelační rovnice. Tabulky konstant doplnili tabulkami rozpustností v dvousložkových vodných systémech, obsahujícími i údaje o fázových přechodech a rozpouštěcích teplech jednotlivých sloučenin.
Obálka: Josef Týfa
600 výt.
Keywords: rozpustnost; dvousložkové směsi; vodné prostředí; tabulky