Úvod do petrochemie - Asinger, Friedrich (SNTL, 1962)
Dosud v naší literatuře chyběla publikace o novém odvětví organické chemie petrochemii. Tuto mezeru pro nás obzvláště citelnou - poněvadž plánujeme zpracování velkého množství ropy a zemního plynu - zaplňuje překlad Asingerovy knihy. Zabývá se výrobou ropných uhlovodíků - surovin pro získání chemikálií a jejich chemickým zpracováním.
1315 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Pozn.
Keywords: petrochemie; uhlovodíky; chemické reakce