Technická fysika zajímavě pro každého : základy mechaniky, elektrotechniky, akustiky, thermiky a optiky - Dobrovolný, Bohumil, 1906-1990; Kochman, Josef, 1903-1990; Milinovský, Filip, 1886-1958 (Práce, 1955)
Kniha soustavně probírá základy praktické mechaniky, elektrotechniky, akustiky, nauky o teple a optiky. Výklad je doplněn četnými vypočítanými příklady, na nichž nejlépe poznáme cenu a účel theorie. Spis je určen pro školení dorostu a dělníků v průmyslu, i jako pomůcka na odborných školách a jako příručka polytechnické výchovy.
Jmenný a věcný rejstřík
15300 výt.
Pozn.
Keywords: fyzika; učivo středních škol; úlohy; příklady; polytechnická výchova; učebnice