Fysikálně chemické metody stanovení vitaminů - Knobloch, Eduard, 1907-2002 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1956)
Podrobný a souborný přehled fysikálně chemických metod stanovení nejdůležitějších vitaminů. Se zvláštním zřetelem k metodě polarografické. Látka zpracována tak, aby mohla sloužit i praktické potřebě ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu, v biochemických laboratořích a v klinickém lékařství. Čtrnáct kapitol příručky je věnováno skupinám jednotlivých vitaminů s obrazem vývoje jejich stanovení, biologické charakteristiky a standadrisace, text dále obsahuje podrobné fysikální a chemické metody s praktickými příklady stanovení v materiálu, náčrty.
Pozn.
Opr.
1800 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: stanovení organických látek; vitamíny; instrumentální analýza; separační analytické metody; polarografie; studie