Pochody a zařízení v chemickém průmyslu : přehled pro dělníky a mistry - Schneider, Jaroslav, 1894-1968 (Řada chem. lit., 1962)
Rozebírá dopravu i úpravu tuhých látek, kapalin a plynů, míchání, hnětení, míšení, usazování, filtraci, odstřeďování, čistění plynů, fluidní techniku, zahřívání, chlazení, kondenzaci, odpařování, krystalizaci apostupypřisušení,destilaci, rektifikaci, sorpční pochody a extrakce.