Přehled galvanotechniky : Souborná příručka pro praxi s technologickými předpisy - Kopec, Rudolf; Mudroch, Otakar; Maštalýř, Rudolf (Knižnice Svazu zaměstnanců ve strojírenství, 1955)
Příručka podává nejprve základy elektrochemie a ty poznatky ze všeobecné chemie, které mají důležitost pro galvaniséry. Po pojednání o vybavení kontrolních laboratoří galvanisoven je věnována pozornost korosi, stavbě galvanisoven, závěsové technice, oplachům, zařízením pro pokovení, kontrole povlaků, čištění povrchu a elektrolytickému čištění kovů. Jsou probrány jednotlivé technologické postupy při pokovování, ke konci pak opravování povrchu, kartáčové kotouče a kartáčování. Je přihlédnuto k elektrolytickému pokovování v SSSR.