Monetární ekonomie v malé otevřené ekonomice - Mandel, Martin, 1962-; Tomšík, Vladimír, 1974- (Management Press, 2008)
Platební bilance a její rovnováha. Měnový kurs a jeho determinanty. Monetární politika v České republice (1993-2007).
Keywords: platební bilance; devizové kurzy; měnová politika; měnová politika -- Česko; balance of payments; foreign exchange rates; monetary policy; monetary policy -- Czechia; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)