Úvod do jaderné techniky - Stephenson, Richard (Řada teoretické literatury, 1960)
Práce je zaměřena na teorii a výpočty jaderných reaktorů. Přináší stručný přehled atomové fyziky a podrobně probírá stínění, problematiku materiálů a jejich poškozování různými druhy ionizujícího záření, zabývá se regulací reaktorů a jejich přístrojovým vybavením, navrhováním aktivní zóny a otázkami chemického zpracování paliv. Závěr tvoří teorie termonukleárních reakcí.