Světelná technika - Prokop, Miloslav, 1896-1954 (Řada elektrotechnické literatury, 1955)
Sborník probírá fysiku světla a záření, anatomii a fysiologii oka, techniku vidění a problémy barevného světla i měření ve světelné technice. Dále se zabývá elektrickými zdroji světla (žárovkami, výbojkami, zářivkami), hmotami a konstrukcemi svítidel, osvětlováním bytů, ulic a venkovních prostorů, i osvětlováním v průmyslu a v dolech.