Stavební mechanika : Díl 1 - Novák, Otakar, 1905-1979 (Řada stavební literatury, 1965)
První díl čtyřsvazkového celku je společný pro všechny studijní specializace. Probírá staticky určité konstrukce za pohyblivého zatížení, jejich přetvoření, statickou i přetvárnou neurčitost soustav, řešení spojitých nosníků, prutové, rámové a příhradové soustavy. Zabývá se také základy obloukových konstrukcí. Používá rovnice třímomentové, metody deformační a metody rozvádění momentů. Chystaný druhý díl bude mít tři části. Díl II. A je určen pro studium na směru architektury a pozemních staveb, II. B pro studium na směru inženýrských konstrukcí a dopravních staveb a II. C pro studium na vodohospodářských specializacích.