Matematické modely v plánovací praxi - Petříček, Zdeněk (Svoboda, 1977)
Cílem publikace je přispět ke zrychlení, zkvalitnění a zefektivnění přípravy, zavádění i vlastního uplatnění jednotlivých matematických metod v řízení. Autor uvádí charakteristiky nejčastěji používaných matematických metod, popis a rozbor metodických přístupů v plánovací činnosti a podává analýzu konkrétních aplikací modelů v trustu Československé automobilové závody.
Pozn.
S obr. a tb. v textu
Obálka: Jan Solpera
3600 výt.
Keywords: Československé automobilové závody; matematické modelování; modelování a simulace; lineární progamování; regresní analýza; simulační modely; plánování; produktivita práce; náklady