Matematické modely v plánovací praxi - Petříček, Zdeněk (Racionalizace práce vedoucího, 1977)
Cílem publikace je přispět ke zrychlení, zkvalitnění a zefektivnění přípravy, zavádění i vlastního uplatnění jednotlivých matematických metod v řízení. Autor uvádí charakteristiky nejčastěji používaných matematických metod, popis a rozbor metodických přístupů v plánovací činnosti a podává analýzu konkrétních aplikací modelů v trustu Československé automobilové závody.