Potenciostaty : teorie, konstrukce a příslušenství - Vondrák, Jiří (Academia, 1979)
Studie pojednává o vlastnostech nádobek pro elektrolytické a kinetické měření, vysvětluje podstatu potenciostatu a rozebírá chyby při potenciostatických měřeních. Popisuje konstrukční principy a pomocná zařízenípotenciostatů,hlavní pravidla pro jejich užívání a seznamuje se současným stavem a budoucností potenciostatů
600 výt.
Keywords: potenciostaty; elektrochemie; elektrochemická analýza; elektrochemické metody