Potenciostaty : teorie, konstrukce a příslušenství - Vondrák, Jiří (Studie ČSAV, 1979)
Studie pojednává o vlastnostech nádobek pro elektrolytické a kinetické měření, vysvětluje podstatu potenciostatu a rozebírá chyby při potenciostatických měřeních. Popisuje konstrukční principy a pomocná zařízenípotenciostatů,hlavní pravidla pro jejich užívání a seznamuje se současným stavem a budoucností potenciostatů