Evropa : historické události : datová příručka - Hroch, Miroslav, 1932- (Mladá fronta, 1980)
Chronologicky řazená hesla zachycují nejdůležitější události politického, hospodářského a kulturního, života i mezinárodních vztahů v Evropě a částečně i v mimoevropských zemích od nejstarších dob do r. 1945.Nejzávažnějším doplňkem k druhému vydání je soubor historických map
65000 výt.
Obsahuje věcný a jmenný rejstřík
Keywords: Evropa -- dějiny; politické dějiny -- Evropa; sociální dějiny -- Evropa