Integrál, míra a derivace II - Šilov, Georgij Jevgen'jevič, 1917-1975; Fan Dyk Tin (Řada teoretické literatury, 1971)
Publikace je volným pokračováním práce Integrál, míra a derivace I. od Šilova a Gureviče (SNTL 1968). Probírá situaci v nekonečně rozměrném prostoru, Gaussovu a Wienerovu míru a měřitelné lineární operátory, včetně speciálníchpřípadů. Doplněk M. G. Sonise podává rozvrh Gaussovy míry v Hilbertově prostoru a dodatek překladatelů obráží některé úpravy druhého vydání I. dílu v ruském originále a krátce se věnuje topologii. Exegeze se realizuje v roviněmatematické analýzy, jen úvodní partie se dotýkají teorie pravděpodobnosti