Biologie trochu jinak - Glaser, Roland, 1935- (Panorama, 1979)
populárně vědecká knížka dává nahlédnout do problémů moderní biologie, seznamuje s různými koncepcemi jejich řešení a zamýšlí se nad budoucností biologie. Vysvětluje fyzikální a chemické principy existence živé hmoty, zabýváse procesem optimalizace života, biologickou rozmanitostí, biologicky důležitými přeměnami energie, molekulární biologií aj.
10000 výt.
obálka: Jiří Rathouský
Keywords: biologie; populárně-naučné publikace