Biologie trochu jinak - Glaser, Roland, 1935- (Pyramida, 1979)
populárně vědecká knížka dává nahlédnout do problémů moderní biologie, seznamuje s různými koncepcemi jejich řešení a zamýšlí se nad budoucností biologie. Vysvětluje fyzikální a chemické principy existence živé hmoty, zabýváse procesem optimalizace života, biologickou rozmanitostí, biologicky důležitými přeměnami energie, molekulární biologií aj.