Analytická chemie kvalitativní : Vysokošk. učebnice - Okáč, Arnošt, 1903-1980 (Academia, 1966)
V úvodní části probírá základní pojmy a vývoj i metody kvalitativní analýzy. Následuje pojednání o roztocích a analytických reakcích, způsobech, jak jsou reakce prováděny, skupinových a selektivních reakcích. Proti druhému vydání jsou některé kapitoly doplněny a upraveny podle současného stavu výzkumu. Prohloubena a zpřesněna je základní linie postupů založených na kombinaci skupinových a selektivních reakcí.
2500 výt.
Věcný a názvový rejstřík
Obálka a vazba: Josef Prchal
Keywords: analytická chemie; kvalitativní analýza; učebnice vysokých škol