Extrakce kapalin - Rod, Vladimír, 1928-; Štěrbáček, Zdeněk; Míšek, Tomáš, 1928- (Řada chemické literatury, 1964)
Význam extrakce roste; začala se však vyvíjet později než ostatní dělicí pochody. A teprve nyní vychází o ní v naší literatuře publikace. Její vstupní kapitola osvětluje teoretické základy, tj. hydrodynamiku a převod hmoty. Následuje popis a výpočet extrakční schopnosti, druhy extrakčních zařízení a použití kapalinové extrakce.