Polyetylén - Tomis, František, 1922- (Řada chemické literatury, 1961)
Monografie věnovaná významné moderní plastické hmotě, výrobě a její historii, chemii, vlastnostem, druhům, modifikacím a přípravě, technologii zpracování, polotovarům a výrobkům, jejich úpravě a účelnému použití. Závěrem jsou uvedeny zkušební a analytické metody