Neželezné kovy a slitiny - Sedláček, Vladimír, 1923- (Řada hutnické literatury, 1979)
Kniha uvádí základní vlastnosti kovů a slitin, vztah struktury, technologie a vlastností, přehled neželezných kovů a slitin a probírá. fyzikální, mechanícké, technologické, chemické a kombinované vlastnosti, vlastnosti povrchůa chování namáhaných konstrukčních materiálů