Enzymová kinetika - Kotyk, Arnošt, 1930-; Horák, Jaroslav (Academia, 1977)
Enzymologie prodělává velký rozmach v moderní době, především díky rozvoji nových izolačních technik. Izolace enzymů na základě jejich biologické specifičnosti pomocí afinitní chromatografie činí je snadněji dostupnými. Tím se stávají velice účinnými katalyzátory nalézajícími uplatnění v lékařství, analytické chemii a v chemickém průmyslu. V práci se objevuje souborné zpracování jevů biochemických reakcí, umožněných enzymy v roli katalyzátorů. Je přidána i krátká stať o vázaných enzymech.
1300 výt.
Věcný rejstřík
Obálka a vazba: Josef Skalník
Keywords: enzymy; katalyzátory; reakční kinetika; biochemie; katalýza