Mechanika tuhých těles : Kinematika - Apetaur, Milan; Hrala, Tomáš, 1976- (Univerzita J. E. Purkyně, 2008)
Skripta věnují pozornost základní problematice kinematiky, tj. pohybům těles a jejich soustav v rovině a prostoru, řešením početním i grafickým a pojmům jako práce, výkon a účinnost.