Medicína dávných civilizací - Pollak, Kurt, 1919- (Stopy-fakta-svědectví, 1973)
Moderní bádání o vyspělých starověkých civilizacích rožšířilo i naše poznatky o tehdejším lékařství a jeho léčebných metodách. Práce rakouského lékaře přináší zajímavé doklady o vyspělé chirurgii, neurologii, dermatologii adalšíchlékařských disciplínách ve starověkém Egyptě, Mezopotámii, Persii, Indii, Číně, u Aztéků, Mayů, Řeků a Římanů, prolínajících se s používáním kouzel a čar