Dějiny Vysokého učení technického v Brně 2 : - Franěk, Otakar, 1920- (Blok, 1975)
Práce podává obraz vývoje školy v posledních třiceti letech. Pojednává o osudech brněnské techniky po druhé světové válce, o vysoké škole stavitelství a o obnovení celistvé vysoké školy technické v Brně. Seznamuje s organizační strukturou vysokeho účení technického, se studiem, vědeckovýzkumnou prací a s jednotlivými katedrami a ústavy stavební, strojní, elektrotechnické a technologické fakulty a oboru chemického inženýrství
Ruské a německé resumé
3000 výt.
Keywords: vysoké technické školy -- dějiny -- 1945-1975 -- Brno(Česko)