Egyptská hovorová arabština : konverzační příručka - Oliverius, Jaroslav, 1933-2020; Veselý, Rudolf, 1931- (Státní pedagogické nakladatelství, 1982)
Úvod do základů egyptské hovorové arabštiny vychází z předpokladu, že studující nemá vůbec žádnou předběžnou znalost tohoto jazyka. Věnuje proto obšírnou první část výlučně soustavnému výkladu mluvnice, v druhé části pak vucelených tematických okruzích ze základních oblastí každodenního života a společenských styků poskytuje dostatečnou zásobu výrazů a vazeb k běžné konverzaci i čtení
Klíč k překladům
Arabsko-český a česko-arabský slovníček
Keywords: arabština; hovorová arabština; konverzace; Arabic language; colloquial Arabic; conversation, terms and phrases; učebnice; příručky; textbooks; handbooks, manuals, etc