Atom dobývá svět - Chalupa, Zdeněk (Práce, 1959)
Souhrn základních poznatků z atomistiky se stručnou historií lidského poznání o složení hmoty, s výkladem soudobých názorů o stavbě atomů a o energii atomových jader a s přehledem použití atomové fyziky v praxi průmyslové, biochemické a lékařské. Publikace je vybavena slovníčkem odborných výrazů a tabulkou jednotek a symbolů
Jmenný a věcný rejstřík
Slovníček odb. výrazů
S fot., obr. a grafy v textu
15000 výt.
Keywords: atomy; atomové jádro