Atom dobývá svět - Chalupa, Zdeněk (Technický výběr do kapsy, 1959)
Souhrn základních poznatků z atomistiky se stručnou historií lidského poznání o složení hmoty, s výkladem soudobých názorů o stavbě atomů a o energii atomových jader a s přehledem použití atomové fyziky v praxi průmyslové, biochemické a lékařské. Publikace je vybavena slovníčkem odborných výrazů a tabulkou jednotek a symbolů