Technologie anorganických solí - Pozin, Maks Jefimovič (SNTL, 1954)
Výklad je založen na rozboru fysikálně chemické podstaty dějů probíhajících při výrobě a přípravě anorganických látek, jmenovitě solí. Autor předpokládá u čtenáře znalost hlavních typů aparatur používaných v chemickém průmyslu a matematické a fysikální znalosti v rozsahu podávaném na vysokých školách chemických. V první části se pojednává o základech grafického znázorňování rozpustnosti látek ve vodě a o rovnovážných diagramech a aplikacích fázového pravidla. Znázorňování rovnovážných stavů v mnohosložkových soustavách, které by vyžadovalo vícerozměrné diagramy se autor pouze dotýká. Druhá část knihy je věnována popisu výroby jednotlivých solí
1500 výt.
Keywords: soli; anorganické sloučeniny