Technické chemické výpočty - Beskov, Sergej Dmitrijevič (SNTL, 1956)
Učebnice seznamuje s methodikou praktického použití chemických a fysikálně chemických zákonitostí v technických propočtech chemických výrob a dává zároveň návod k řešení početních úloh chemické technologie. Každá kapitola začíná theoretickým výkladem určité zákonitosti, poté uvádí typické příklady a závěrem dává úlohy. Český překlad se odchyluje od ruského originálu úpravami věcnými i formálními. Zejména terminologie a symbolika je upravena podle našich zvyklostí
3200 výt.
Keywords: chemické výpočty; chemická technologie