Technické kovy : jejich výroba, vlastnosti a zkoušení : Vysokošk. učebnice - Beneš, Antonín, 1899-1989 (Státní nakladatelství technické literatury, 1958)
Vysokoškolská učebnice, zaměřená na základy metalografie, zkoušení kovů a slitin, přehledně probírá vlastnosti a výrobu technického železa, neželezných kovů a jejich slitin s výjimkou speciálních kovů a slitin. Výklad je doprovozen makroskopickými a mikroskopickými snímky a četnými nákresy.
Zkr.
6200 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Pozn.
Keywords: metalurgie litin; metalurgie oceli; vysoké pece; kovy; ocel; slitiny železa; zkušebnictví; učebnice vysokých škol