Teorie dynamického tváření - Farlík, Alois, 1900-1985; Ondráček, Emanuel, 1931- (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968)
Teorie v knize probíraná je založena na experimentálním výzkumu a v celé problematice vystupuje do popředí nalezení optimálních parametrů. Autoři probírají a matematicky zpracovávají problémy dynamického dopředného protlačování a dynamického pěchování válcových vzorků. Výsledky měření zpracovávají metodou nejmenších čtverců, kterou jsou určovány koeficienty aproximačního polynomu, a uvádějí i vypracování programu pro samočinné počítače.Teoretické úvahy vyjadřují matematickou formou, hlavně pomocí diferenciálních rovnic.
2700 výt.
Zn.
Obálka a vazba: Metoděj Sychra
Keywords: matematické modelování; zpracování kovů; protlačování; tváření kovů; REOLOGIE; lisování; pěchování; dynamické tváření