Antikorosní a žáruvzdorné oceli - Pospíšil, Rudolf, 1907-1975 (SNTL, 1956)
Kniha pojednává nejprve o vlastnostech antikorosních, žáruvzdorných a žáropevných ocelí a udává směrnice pro jejich dílenské zpracování a zkoušení. V dalším se zabývá korosí ve vodném prostředí, ochrannými vrstvami a pasivitou, probírá rovnovážné diagramy a metalografii těchto ocelí. Posléze jsou vyloženy zásady správného zpracování ocelí a uvedeny četné příklady volby druhu oceli. (Podle edič. pozn.)
Seznam zn.
Opr.
2500 výt.
Věcný rejstřík
Keywords: ocel; žárovzdorné materiály; legované oceli; protikorozní ochrana; slévárenství; metalurgie; metalografie; antikorozní oceli