Úvod do kinetické teorie plynů - Silin, Viktor Pavlovič (Academia, 1976)
Práce seznamuje jak se základy kinetické teorie plynů, tak i s nejnovějším rozvojem tohoto oboru. První kapitoly jsou věnovány aplikaci Roltzmannovy kinetické teorie na konkrétní úlohy, další na základě statistickémechanikyvysvětlují klasickou a kvantovou teorii, zobecněné srážkové integrály při silných polích a uvádějí aplikace těchto zobecněných srážkových integrálů.
Pozn.
S obr. v textu
Obálka a vazba: Milan Procházka
1500 výt.
Keywords: kinetická teorie plynů