Staticky neurčité konstrukce : Příklady řešení moderními metodami - Kazda, Jaromír, 1894-1973 (Řada teoretické literatury, 1970)
Na základě svých celoživotních zkušeností sepsal vynikající odborník praktická řešení 112 příkladů konstrukcí v pozemním i mostním stavitelství. Jeho výpočty jsou aplikacemi Crossovy metody rozdělování momentů (která jeuplatněna nejvíce), Bäumeltovy momentové metody a Kaniova postupu. Autor předvádí též různé speciálnější způsoby a rovněž nejnovější vylepšení uvedených metodických kroků podle světových znalců, aby přístupným podáním danéproblematiky zkvalitnil běžnou činnost konstruktérů.