Neželezné kovy : hutnické výrobky a jejich použití - Sedláček, Vladimír, 1923- (SNTL, 1957)
Popis výrobků z neželezných kovů (mědi, niklu, hliníku, hořčíku, titanu, zinku, olova, cínu, wolframu, molybdenu, zlata, stříbra, platiny) a jejich slitin. Kapitoly knihy jsou doplněny stručným popisem technologie výroby základních kovů a četnými příklady ze současné výrobní praxe. Přehled čs. norem (k 1.10.1957) uvádí slitiny tvářené, slévárenské a pájky.
2200 výt.
Věcné rejstříky
Keywords: neželezné kovy; slitiny; měď; slitiny mědi; nikl; slitiny niklu; hliník; slitiny hliníku; hořčík; slitiny hořčíku; drahé kovy; olovo; cín