Metoda rozdělování sil a momentů se zkrácenou iterací - Dašek, Václav, 1887-1970 (Řada teoretické literatury, 1966)
Autor podává vědecky podloženou a zcela původní úpravu Crossovy metody rozdělování sil a momentů. Probírá její praktické aplikace na řešení složitých staticky neurčitých stavebních konstrukcí železobetonových i ocelových, a to všech typů vyskytujících se v praxi. Volí postup jednoduchý a osvědčený na mnoha příkladech. Je umožněn tím, že je různými prostředky urychlena konvergence iteračního procesu.