Analytická chemie vzácných prvků - Patrovský, Věnceslav, 1926-2000 (SNTL, 1956)
Ve všeobecné části popisuje kniha vyzkoušené metody chemické analysy stopových prvků, počínajíc analysou vzorku přes kvalitativní důkaz až po kvantitativní určení. V části speciální je v 19 kapitolách pojednáno o jednotlivých skupinách vzácných prvků, o jejich výskytu a vlastnostech, o chemických metodách práce s nimi. Dodatek stručně pojednává o vzácných plynech a radioaktivních prvcích.
2000 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Určeno pracovníkům analytických laboratoří prům. i výzkumných
Keywords: kovy vzácných zemin; stopové prvky; vzácné kovy