Živá minulost naší techniky : pásmo hist. reportáží o životě a díle některých čelných průkopníků naší techniky - Štechmiler, Rudolf, 1917-1958 (Mladá fronta, 1954)
Autor v předmluvě si vytýká za cíl, ukázat čtenáři na některých významných postavách, jak naši lidé, mnohdy za velmi nepříznivých podmínek dovedli zpracovat aktuální technické a vědecké podněty. V publikaci je uložen bohatý materiál. Kromě známých postav uvádí kniha i badatele, jejichž práce není naší širší veřejnosti dosti známá, přes to, že byla vysoce uznána v zahraničí.
Jmenný a věcný rejstřík
8400 výt.
Keywords: technici -- Česko; strojírenství; elektrotechnika; sklářství; dopravní prostředky; železnice; puškaři