Osnovy vyčislitel'noj matematiki - Demidovič, Boris Pavlovič, 1906-1977; Maron, Isaak Abramovič, 1911- (Státní nakladatelství technické literatury, 1963)
Práce, zaplňující mezeru v naší a sovětské literatuře, není psána pouze pro matematiky, ale i pro inženýry ve vědeckovýzkumných ústavech. Probírá operace s přibližnými hodnotami čísel, výpočet hodnot funkcí pomocí řad a iteračních procesů, přibližné a numerické řešení algebraických a transcendentních rovnic, numerické metody lineární algebry, interpolaci funkcí, numerické derivování a integrování funkcí, metody Monte Carlo a účelný způsob odhadu chyb. Předpokládá minimální znalosti z lineární algebry a z teorie lineárních vektorových prostorů.
Keywords: numerická matematika; příručky