Hydraulická doprava v potrubí - Kupka, František; Janalík, Jaroslav, 1935-; Hrbek, Jaroslav (SNTL, 1970)
První souhrnná knížka o neklasickém druhu dopravy hydraulickou potrubní cestou přihlíží zejména k jejímu užívání v hornictví. Zabývá se teoretickými i praktickými poznatky u nás, v Sovětském svazu, Polsku, Kanadě, NSR i vjinýchzemích. Osvětluje technické i výpočtové problémy. Uvádí vlastnosti dopravovaných materiálů a jejich úpravu pro hydraulickou dopravu, hydrodynamické parametry a jejich výpočty, návrhy dopravních zařízení, stroje, projektování a technologické řešení, řízení provozu, údržbu a životnost i technickoekonomické rozbory a hodnocení.
1700 výt.
Zn.
Obálka a vazba: Jiří Doležal
Keywords: hydraulická doprava; potrubní doprava; proudění tekutin -- disperzní systémy; příručky