Aktivní uhlí - Smíšek, Milan, 1927-; Černý, Slavoj, 1932- (Státní nakladatelství technické literatury : Slovenské vydavateľstvo technickej literatúry, 1964)
Publikace, za jejíž rukopis získali autoři 2. cenu v literární soutěži SNTL, se zabývá na základě současného stavu poznatků vědy a techniky výrobou, strukturou a použitím aktivního uhlí, základy teorie adsorpce na aktivním uhlí i kontrolními a výzkumnými metodami.
Obálka a vazba: Josef Prchal
1465 výt.
Pozn.
Keywords: aktivní uhlí; sorbenty; adsorpce; katalýza; příručky; učebnice středních škol