Disperzní barviva : teorie a praxe jejich aplikace - Hladík, Vladimír, 1921-1981 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1976)
V šesti kapitolách shrnuje autor základní poznatky z teorie i praxe používání disperzních barviv. Seznamuje s konstitucí disperzních barviv, s disperzními systémy a s teorií barvení. Pojednává o chemicko-inženýrských problémech při barvení disperzními barvivy, podrobně probírá způsob barvení a tisku různých druhů syntetických textilních materiálů a všímá si také ekonomických otázek barvicího procesu.
1700 výt.
Keywords: barviva; disperzní systémy; antrachinonová barviva; azobarviva