Radioaktivní prvky - Bresler, Semen Jefimovič, 1909-1983 (ČSAV, 1959)
Obsáhlá studie z oboru užité radiochemie pojednává o základních chemických vlastnostech radioaktivních prvků a o metodách jejich výzkumu, o fyzikálně-chemickém chování a absorpci radioaktivních látek, o štěpení těžkých jader, o umělých radioizotopech a jejich použití v biologii, lékařství, zemědělství a průmyslu.
Věcný rejstřík
S il. a grafy v textu
3250 výt.
Keywords: radioaktivní prvky; radiochemie; příručky