Radioaktivní prvky - Bresler, Semen Jefimovič, 1909-1983 (Práce ČSAV. Sekce chemická, 1959)
Obsáhlá studie z oboru užité radiochemie pojednává o základních chemických vlastnostech radioaktivních prvků a o metodách jejich výzkumu, o fyzikálně-chemickém chování a absorpci radioaktivních látek, o štěpení těžkých jader, o umělých radioizotopech a jejich použití v biologii, lékařství, zemědělství a průmyslu.