Analytická geometrie - Klapka, Jiří, 1900-1976 (SNTL, 1960)
Vysokoškolská učebnice, používající k výkladu symbolů vektorové algebry, uvádí do analytické geometrie afinního i eukleidovského prostoru. Pojednává o lineárních útvarech, kuželosečkách, plochách druhého stupně, plochách rotačních a přímkových. Připojen výklad o determinantech a maticích.
2200 výt.
Věcný rejstřík
Pozn.
Zn.
Keywords: analytická geometrie; vektorový počet; učebnice vysokých škol