Provozní spolehlivost a údržba strojů - Skřivánek, Miroslav; Polívka, Emil (SNTL, 1974)
Příspěvek k aplikaci některých prvků teorie spolehlivosti v opravárenské praxi je výsledkem mnohaleté práce v oblasti péče o základní prostředky. Autoři podávají nejprve charakteristiku teorie spolehlivosti, ukazují vzájemné vazby mezi provozní spolehlivostí a údržbou a věnují pozornost diagnóze kritických míst. V posledních kapitolách se zabývají otázkami servisních činností se zřetelem na provozní spolehlivost a významem realizace diagnostických metod jakožto účinného racionalizačního opatření.
Vazba: Jindřich Vodička
3200 výt.
Věcný rejstřík
Zkr.
S obr. a tb. v textu
Keywords: spolehlivost (technika); opravy a údržba