Hydromechanika - Maštovský, Otakar, 1900-1985 (Řada theoretické literatury, 1956)
Kniha podává přehled hydrostatiky, hydrodynamiky proudového vlákna, proudění v rovině i v prostoru spolu s přehledem experimentálních metod v hydrodynamice. Největší pozornost věnuje autor průtoku potrubím a kanály lopatkových strojů. Učebnice je rovněž určena technikům strojírenských a energetických závodů.